Welkom op Ankoria

Dromen van Ankoria is een project van een aantal gedreven vrijwilligers die live action role play, ofwel larp, willen introduceren aan kinderen en jongeren. Larp is een groot gemeenschappelijk spel voor tussen de 40 en 100 deelnemer. Grotere evenementen bestaan, maar zijn eerder uitzonderlijk in België. Dromen van Ankoria richt zich op kinderen van 6 tot 13. Over het algemeen duurt een larp evenement van vrijdag avond tot zondag middag, maar ons evenement neemt maar1 zaterdag in beslag.

De bedoeling van larp is om gedurende het spel de echte wereld even achter je te laten en je helemaal onder te dompelen in een nieuwe, vreemde, magische wereld. Deze wereld is helemaal gecreëerd door spelleiding en is doorgaans middeleeuws en fantastisch van aard, bevolkt door monsters, magiërs en vreemde, exotische rassen. Om de wereld te bevolken en het verhaal in goede banen te leiden krijgt spelleiding de hulp van figurante, deelnemers die van spelleiding hun rol krijgen toegedeeld. Deze rollen zijn bijvoorbeeld de monsters, bewoners van de plek waar het verhaal zich afspeelt of de aartsvijanden. In deze wereld, gecreëerd door spelleiding en figuranten, lopen de spelers rond. Zij zijn de protagonisten van het verhaal. In Ankoria zijn alle figuranten volwassenen en alle kinderen spelers.

Spelers worden tijdens het verhaal voor allerhande moeilijkheden en conflicten geplaatst. Soms zijn het puzzels die alleen op te lossen zijn door goed na te denken, soms sociale hindernissen, waarbij spelers door middel van rollenspel het personage van een figurant moeten proberen te overtuigen. Er bestaat ook fysieke strijd met monsters en andere antagonisten. Dit gebeurd door middel van zachte, veilige schuimrubberen wapens waar je je tegenstander een aantal keer mee moet proberen te raken om hem te overwinnen.

Op deze website vind je alles wat je over Dromen van Ankoria zou willen weten, maar zit je toch nog met een vraag, dan kan je ons ook altijd contacteren op ankoria@oneros.be.